fbpx

Zelfverzekerd

Mensen die getalenteerd zijn in het thema zelfverzekerd voelen zich zelfverzekerd over het leven dat zij leiden. Zij hebben een innerlijk kompas dat hen zekerheid geeft bij de risico’s die zij nemen.

Ik ben…

Innerlijk zelfverzekerd in het midden van externe onzekerheid.

Ik wil…

Invloed uitoefenen in plaats van beïnvloed worden.

De waarde die ik breng…

Een wil om noodzakelijke risico’s te nemen.

Ik speel de rol van...

Influencer, leider, risiconemer.

Wat ik nodig heb (geef mij)

De vrijheid om zelf en onafhankelijk te handelen.

Mijn mogelijke valkuil

Arrogant en vals zelfvertrouwen.

Wat mij motiveert

Controle over mijn eigen lot te hebben.

Wat mij demotiveert

Dat anderen mij vertellen wat te denken en te doen.

Talentenbeschrijving:

Mensen die getalenteerd zijn in het thema zelfverzekerd voelen zich zelfverzekerd over het leven dat zij leiden.

Zo bezit jij een innerlijk kompas dat je zelfvertrouwen geeft en je een gevoel geeft dat de beslissingen die je maakt juist zijn. Diep in je hart heb je namelijk alle vertrouwen in jouw sterke punten en kundes. Hierdoor kun je risico’s nemen, uitdagingen aangaan en waar maken wat je jezelf voorneemt. Dankzij jouw zelfverzekerdheid heb je niet alleen vertrouwen in wat je kunt, je hebt ook vertrouwen in jouw inzicht. Je bent je bewust van het feit dat jouw gezichtspunt waarmee je naar de wereld kijkt uniek is. Hierdoor ben je in staat jouw beslissingen en gedachten niet door anderen negatief te laten beïnvloeden. Anderen kunnen jou uiteraard suggesties doen, maar jij wilt de touwtjes duidelijk in handen hebben. Jij wilt degene zijn die de conclusies trekt, de beslissingen neemt en bepaald hoe er gehandeld gaat worden. In tegenstelling tot vele anderen word je niet snel van je standpunt afgebracht door tegenargumenten, hoe sterk deze ook mogen zijn. Deze verantwoordelijkheid over hoe jij je leven inricht schrikt je niet af. Het is iets vanzelfsprekends voor je. Je weet wat je moet doen in bepaalde situaties, hoewel dat niet voor iedereen de juiste keuze zou zijn geweest.  Kortom, dit talententhema geeft jou veel zekerheid die sterk en standvastig is. 

Mogelijke acties

Stel voor jezelf ambitieuze doelen. En twijfel niet als anderen jouw doelen voor onmogelijk achten. Met jouw zelfverzekerdheid kun je prestaties neerzetten die anderen (maar wellicht jijzelf ook) niet verwacht zouden hebben. 

Manifestatie

Zoek een functie waarin je anderen kunt overtuigen met jouw mening. Je kunt extreem overtuigend zijn.   Leiderschapsfuncties, in de verkoop, wetgevingswerkzaamheden of een ondernemersrol vervullen zullen goed bij je passen.

Onze tevreden klanten

“Iedereen zou dit zelfinzicht
moeten krijgen"

Elf jaar heb ik gedacht dat ik iemand was die ik niet was. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf. Super interessant en een dikke tien voor de inzichten. Een cadeautje voor jezelf, no matter waar je staat in het leven en welk beroep je uitoefent.
Alexander Keehnen - Ondernemer