fbpx

Flow Leiderschap
in Teams

Deze opleiding is voor leidinggevenden, managers, ondernemers, directeuren, CEO’s uit het bedrijfsleven, onderwijs, gezondheidszorg, publieke domein en non-profit organisaties en voor trainer/coaches in de sport. 

naar Effectief Leiderschap

Je werkt nu een aantal jaar als leidinggevende en merkt dat het niet altijd vanzelf gaat. Je hebt het idee dat dit anders kan en je wilt je leiderschapsvaardigheden verder ontwikkelen. Je wilt je meer verdiepen in je eigen kracht als leider en je daarmee verbinden. Zodat je als leider een sterk fundament hebt en steviger in je schoenen staat om effectief leiding te geven.

Wat gaat er vaak mis?

… de kracht van de mensen blijft onbenut. Niet werken vanuit je kracht levert stress op en leidt wellicht tot een burn-out.

… de flow-principes worden
niet toegepast waardoor er motivatie-, aandacht- en productiviteitslekken ontstaan.

… er treden communicatie storingen op. De afstemming ontbreekt. Er komen ongewenste acties en het vertrouwen daalt.

Flow Leiderschap

Wanneer er flow is, gaat alles makkelijker. Mensen ervaren meer werkgeluk en presteren beter. Dit resulteert in betere (klant)relaties en meer omzet. Is er flow in de organisatie, dan stijgt de motivatie, productiviteit en creativiteit. Werknemers zullen beter met stress om kunnen gaan en blijven langer bij de organisatie.

Mens- en resultaatgerichte aanpak
We zien regelmatig dat een rationeel streven naar meer efficiëntie, ten koste gaat van de flow in het team en de organisatie. Dat wat op papier volledig doordacht is en klopt, werkt vervolgens niet in de praktijk. Mensen verliezen daardoor hun motivatie en men kan minder goed omgaan met stress. Goede bedoelingen krijgen een averechts effect.

Flow Leiderschap zorgt ervoor dat het rationele streven naar meer efficiëntie niet ten koste gaat van de zingeving, werkgeluk en verbinding tussen mensen. Flow Leiderschap zorgt voor een werkomgeving die flow bevorderlijk is, zodat mensen er optimaal kunnen functioneren. 

Programma

De opleiding bestaat uit 8 dagen van 14:00 uur t/m 21:00 uur verdeeld over 4 thema’s en 8 modules. De opleiding start op woensdag 4 september 2024 en eindigt in mei 2024.

Voordat je aan de opleiding begint, krijg je een intakegesprek om je leervraag uit te diepen. Ook doe je onze talenten-, drijfveren- en leiderschapsscan. Je ontvangt van de resultaten een helder rapport.

Hieronder staan de 4 thema’s en 8 modules weergegeven. In de opleidingsbrochure vind je  meer informatie over de modules.

Locatie
De opleiding wordt gegeven in Erp, bij het Anky van Grunsven Education Centre.
 

Maatwerk en praktijk gericht:
We richten ons op jou en jouw situatie en omgeving. Tijdens het programma ga jij aan de slag met een actuele en gerichte uitdaging in jouw werk. Je krijgt concrete handvatten die je tussen de trainingsdagen door direct kunt toepassen in je werk en privé. 

We gaan aan de slag met voorbeelden uit de praktijk, theoretische onderbouwing en ervaringsgerichte oefeningen. 

Individuele begeleiding:
Tijdens het programma word je begeleid door een ervaren leiderschapstrainer. De trainer daagt jou uit, waarbij jouw leerbehoefte centraal staat. Je trainer is een expert in leiderschap en daarnaast je persoonlijk begeleider.

 

Voor wie

Het Flow Leiderschap programma is voor leidinggevenden, managers, ondernemers, directeuren, CEO’s uit het bedrijfsleven, onderwijs, gezondheidszorg, publieke domein en non-profit organisaties. Ook trainer / coaches die werkzaam zijn in de sport kunnen de inhoud uitstekend toepassen in de sportcontext.

De opleiding is geschikt voor jou als je:
• Manager / leidinggevende / CEO / Ondernemer bent die zijn/haar leiderschaps- en coachingsvaardigheden verder wil ontwikkelen.
• Trainer/coach bent die zijn / haar coachingsvaardigheden
verder wil ontwikkelen om sporters te kunnen begeleiden zodat zij optimaal presteren in hun sport en privéleven.

ervaringen

de trainers

 

Martijn studeerde in 2008 af op het onderwerp Flow in Sports bij Olympische Sporters aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Martijn behaalde zijn mastergraad voor de opleiding Human Resource Management en studeerde sportpsychologie aan de VU in Amsterdam. Martijn kwam als voetballer uit voor o.a. Feyenoord en heeft meer dan 15 jaar ervaring als voetbaltrainer in de jeugd en senioren. Als ICF- en ECO Coach gecertificeerd coach en ActionTypes- en flow expert is hij actief in het bedrijfsleven, het onderwijs, de overheid en in de sport voor o.a. Feyenoord, PSV en het Nederlands elftal o.l.v. Van Gaal.

Martijn Leonard Msc

Frans studeerde af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Frans was van 2001 tot en met 2003 bondscoach van het Nederlands vrouwenteam. Hij was o.a. trainer/coach van Arsenal FC en coördinator van de KNVB voetbalopleidingen, waar hij verantwoordelijk was voor het opleidingsaanbod voor trainers en coaches, van pupillentrainers tot en met coach betaald voetbal. Hij begeleidde zelf, als UEFA PRO docent, cursisten als Arne Slot en Kees van Wonderen. Op dit moment werkt Frans in het MBO onderwijs als docent en leerjaar coördinator. De Kat is Mastercoach NLP en is TFC Flow coach.

frans de kat

Sue is een wereldwijd bekend flow
expert en sportpsycholoog. Sinds 1993 publiceert Sue uitgebreid over flow. Met haar flow mentor, Mike
Csikszentmihalyi, schreef zij in 1999 het populaire boek Flow in Sports: The Keys to Optimal Experiences and Performances. Vervolgens werd zij hoofddocent aan de Universiteit van Queensland. Susan is psycholoog, auteur en werkt al tientallen jaren op
verschillende manieren met recreanten tot aan Olympisch- en Wereldkampioenen. Sue biedt in haar coaching zowel wetenschappelijk inzicht betreft flow als een praktische toolkit met psychologische strategieën en flow skills. 

Dr sue jackson

in samenwerking met flow centre 

De opleiding Flow Leiderschap wordt in samenwerking tussen Next Talent en Flow Centre aangeboden.  

Flow Centre is wereldwijd koploper betreft inzichten en skills rondom flow. Het team van Flow Centre bestaat uit o.a. Martijn Leonard, dr Sue Jackson en Cameron Norsworthy.

Voor Leidinggevenden van de Toekomst

Flow gives us the key to unlock potential and to transform fear into focus.
~ Mihalyi Csikszentmihalyi

Inschrijvenbrochure downloaden