fbpx

Persoonlijke ontwikkeling

Wij geloven dat persoonlijke ontwikkeling zorgt voor organisatieontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling

De wereld veranderd in een snel tempo. Stilstaan is achteruitgang. Mensen die optimaal willen blijven functioneren en duurzaam inzetbaar willen zijn, investeren in hun persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijke ontwikkeling start bij zelfinzicht. Hoe kom ik in mijn persoonlijke kracht, wat geeft mij energie en blijft mij energie geven? Waar ben ik echt goed in en wanneer ben ik het meest productief?

Persoonlijk ontwikkeling is in onze visie de katalysator voor elementen als zelfsturing, zelfdiscipline, zelfgenererend leervermogen, zelfvertrouwen en zelfexpressie. Wat heb jij nodig om de beste versie van jezelf te worden? Deze reis start bij zelfinzicht!

Wij geloven dat persoonlijke ontwikkeling zorgt voor organisatieontwikkeling. Onze overtuiging is dat zelfbewuste mensen betere medewerkers, betere teamleden en betere leidinggevenden zijn, en zo bijdragen aan een sterkere organisatie. Het streven van persoonlijke effectiviteit van de medewerker leidt zo automatisch naar een effectieve bijdrage aan de organisatie.

Persoonlijk leiderschap!

Om de beste versie van jezelf te kunnen worden is naast zelfinzicht ook actie nodig. Actie waarmee je zelfinzicht omzet in optimale ervaringen. Uiteindelijk bepaalt de som van onze individuele ervaringen namelijk de kwaliteit van ons leven, en daarmee of ons leven de moeite waard is. Persoonlijk leiderschap is begrijpen wie je bent, weten wat voor jou optimale ervaringen zijn en vervolgens jezelf hier bewust naar toe begeleiden. 

Iedereen die verantwoordelijkheid wilt nemen voor zijn eigen leven en de ambitie heeft om zijn dromen na te jagen, kan de vaardigheden van persoonlijk leiderschap ontwikkelen. Met het begrijpen en beoefenen van persoonlijk leiderschap neem je jouw leven in eigen hand. Dat is waar het managen van jezelf over gaat. 

Persoonlijk leiderschap zorgt ervoor dat je doet wat je graag doet en waar je goed in bent, bij een organisatie die bij je past en waar jij je voor 100% voor wilt inzetten. Elke minuut worden we ouder, en komen we dichter bij de poort van de dood. Wil jij uit de overlevingsmodus en ook optimaal functioneren?

Persoonlijke effectiviteit

Door zelfinzicht kun jij jezelf in je kracht zetten. Mensen die focussen op hun talenten zijn zes keer meer bevlogen dan mensen die dat niet doen. Mensen die hun talenten niet inzetten, maken ineffectief gebruik van de hersenen. Dit leidt tot matige prestaties, chronische vermoeidheid en uiteindelijk tot de gevreesde burn-out.

Het is essentieel om de eigen talenten te kennen en deze vervolgens optimaal in te zetten, zodat je optimaal kunt functioneren in je werk. Dit komt zowel de werknemer als de organisatie ten goede. Een win-win.

Jouw Perceptie!

Jouw perceptie is uniek en de sleutel tot persoonlijke effectiviteit Hoewel de meeste mensen streven naar een zo groot mogelijke objectiviteit, zijn onze percepties persoonlijk en in wezen subjectief. We zien allemaal andere dingen en zien deze dingen ook nog eens anders dan anderen. Deze verschillen in perceptie zijn vaak oorzaak van onenigheid, conflicten en miscommunicatie. Je hier bewust van zijn is een startpunt van persoonlijke effectiviteit.

De psychologische voorkeuren vindt zijn oorsprong in het werk van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung: ieder mens heeft een favoriete manier van omgaan met de wereld en de mensen om hem heen.

In drie stappen naar persoonlijke effectiviteit

Stap 1:
Inzicht in jezelf en in anderen

Inzicht in de eigen voorkeuren helpt mensen beter te begrijpen wat hen motiveert. En helpt om in te zien wat jou er juist van weerhoudt om optimaal te presteren, effectief samen te werken en geluk uit het werk te halen. Het geeft ook inzicht waarom anderen zich anders gedragen. Dit maakt het mogelijk dat je onderlinge verschillen meer gaat waarderen en elkaars talenten en kwaliteiten beter gaat benutten.

Stap 2:
Afstemmen en verbinding maken

Zodra jij je bewust bent van de onderlinge verschillen kun je daar rekening mee houden in je gedrag en communicatiestijl. Hoe beter je dat doet, hoe meer kans op effectieve interacties en verbinding.

Stap 3:
Actie ondernemen

Als je weet wat je kwaliteiten en valkuilen zijn, wat je drijft en energie geeft, of juist stress veroorzaakt, kun je doelgericht aan de slag om je persoonlijke effectiviteit te vergroten.

Zet de volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling

Wil je meer regie over je eigen leven nemen? De vaardigheden van persoonlijk leiderschap ontwikkelen en je persoonlijke effectiviteit vergroten? Wij bieden assessments en trainingen om deze stap te maken.

Wij beschikken over een team van ervaren coaches en docenten met expertise in talent- en talentontwikkeling, teamontwikkeling, leiderschapsontwikkeling en flow.

je bent niet zonder reden bij ons terecht gekomen