fbpx

Relatievorming

Mensen die getalenteerd zijn in het thema relatievorming houden van het hebben van innige relaties met anderen.

Ik ben…

Oprecht en authentiek.

Ik wil…

Meer weten over de mensen die dichtbij mij staan.

De waarde die ik breng…

Meer diepte in persoonlijke relaties.

Ik speel de rol van...

Vriend, familielid, loyalist, verzorger.

Wat ik nodig heb (geef mij)

Tijd en mogelijkheden voor 1-op-1 relaties.

Mijn mogelijke valkuil

Vriendjespolitiek.

Wat mij motiveert

Hechte, zorgzame en wederzijdse relaties.

Wat mij demotiveert

Het aanvankelijke sociale ongemak van het ontmoeten van een nieuw iemand.

Talentenbeschrijving:

Mensen die getalenteerd zijn in het thema relatievorming houden van het hebben van innige relaties met anderen.

Het talententhema relatievorming houdt in dat je betreft relaties veelal in de diepte (innig) investeert in tegenstelling tot in de breedte (meer). Dit houdt echter niet in dat je nieuwe ontmoetingen per definitie uit de weg gaat. Maar je vindt het gewoon fijn om de banden te versterken met mensen die je al goed kent. Zo krijg je veel vreugde en kracht uit het samenzijn met je beste vrienden. Intimiteit doet je goed. Je wilt je vrienden goed leren kennen en dat zij jou ook goed leren kennen. Je wilt elkaars gevoelens, doelstellingen, angsten en dromen begrijpen en delen. Je weet dat dit risicovol kan zijn – dat anderen misbruik van je zouden kunnen maken – maar dat heb je er wel voor over. In jouw ogen is een relatie echter alleen waardevol als deze ook oprecht is. Dat je jezelf aan de ander kan toevertrouwen. Hierdoor riskeer je meer, maar hoe meer je samen riskeert hoe meer je daarmee kan bewijzen dat hij of zij oprecht om de ander geeft. Op deze manier bouw je aan een echte vriendschap.

Mogelijke acties

Probeer de mensen in je organisatie steeds beter te leren kennen. Je houdt er namelijk van om anderen beter te leren kennen en over het algemeen houden anderen er ook van om beter gekend te worden. Op deze manier kun je relaties opbouwen.

Manifestatie

Zoek een organisatie waarin vriendschap wordt aangemoedigd. Binnen een zeer formele organisatie zul jij je niet thuis voelen. Vraag tijdens je sollicitatie goed naar de organisatiecultuur.

Onze tevreden klanten

“Iedereen zou dit zelfinzicht
moeten krijgen"

Elf jaar heb ik gedacht dat ik iemand was die ik niet was. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf. Super interessant en een dikke tien voor de inzichten. Een cadeautje voor jezelf, no matter waar je staat in het leven en welk beroep je uitoefent.
Alexander Keehnen - Ondernemer