fbpx

Prestatiegericht

Mensen die getalenteerd zijn in het thema prestatiegericht werken hard en hebben veel doorzettingsvermogen om dingen te bereiken.

Ik ben…

Een harde werker.

Ik wil…

Het tempo van de productiviteit bepalen.

De waarde die ik breng…

Intensiteit en uithoudingsvermogen.

Ik speel de rol van...

Hard werker, afronder, afmaker.

Wat ik nodig heb (geef mij)

De vrijheid om op mijn eigen tempo te werken.

Mijn mogelijke valkuil

De taken voor het werk belangrijker vinden dan mensen.

Wat mij motiveert

Taken voltooien.

Wat mij demotiveert

Een gebrek aan inzet.

Talentenbeschrijving:

Mensen die getalenteerd zijn in het thema prestatiegericht werken hard en hebben veel doorzettingsvermogen om dingen te bereiken.

Je haalt o.a. je tevredenheid uit het productief en druk bezig zijn. Door jouw prestatiegerichtheid wil je continue dingen bereiken. Bij jou begint elke dag weer op nul en aan het eind van de dag wil je iets tastbaars bereikt hebben. Ook al zou je door jouw harde werken een rustdag hebben verdiend, elke dag wil je weer iets bereiken; op werkdagen, weekenden en zelfs vakantiedagen. Je bezit hierdoor een niet te doven vuur, dat jou ertoe aanzet om steeds meer te doen en meer te bereiken. Na een succes wordt je vuur echter even tijdelijk wat gedoofd, maar al snel wordt deze weer aangewakkerd om nieuwe doelen te behalen. Jouw prestatiegerichtheid wordt vaak niet geleid door enige logica, het is er gewoon. Het hoort bij je en je zult er mee moeten leren leven. Uiteraard heeft dit ook zo zijn voordelen. Jouw prestatiegerichtheid is namelijk jouw energiebron. Hierdoor kun je veel uren maken zonder opgebrand te raken. Het is de impuls waar je altijd op kunt rekenen om nieuwe taken op je te nemen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het houdt je dus in beweging.

Mogelijke acties

Prestatiegerichte mensen gaan vaak van uitdaging naar uitdaging zonder momenten in te plannen waarin je prestaties gewaardeerd worden. Probeer dus momenten in te plannen waarin je stil staat bij jouw geleverde prestaties. 

Manifestatie

Zoek een functie waarin je de ruimte krijgt om je eigen werktempo te bepalen en waarin je je eigen productiviteit kunt meten. In zo’n omgeving zul je je uitgedaagd voelen en het beste uit jezelf halen.

Onze tevreden klanten

“Iedereen zou dit zelfinzicht
moeten krijgen"

Elf jaar heb ik gedacht dat ik iemand was die ik niet was. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf. Super interessant en een dikke tien voor de inzichten. Een cadeautje voor jezelf, no matter waar je staat in het leven en welk beroep je uitoefent.
Alexander Keehnen - Ondernemer