fbpx

Op waarde schatten

Mensen die getalenteerd zijn in het thema op waarde schatten hebben bepaalde kernwaarden die blijvend zijn.

Ik ben…

Gepassioneerd en compromisloos over mijn kernwaarden.

Ik wil…

Opofferingen doen voor dingen die belangrijk zijn.

De waarde die ik breng…

Stabiliteit, duidelijkheid en overtuiging over mijn kernwaarden.

Ik speel de rol van...

Missionaris, altruïst, iemand die een bijdrage aan het groter geheel wilt leveren.

Wat ik nodig heb (geef mij)

Een doel om voor te leven.

Mijn mogelijke valkuil

Een beperkende overtuiging hebben, die als zodanig beperkend werkt. 

 

Wat mij motiveert

Activiteiten waarin jouw kernwaarden tot uitdrukking komen.

Wat mij demotiveert

Alles wat niet gerelateerd is aan mijn waarden en overtuigingen.

Talentenbeschrijving:

Mensen die getalenteerd zijn in het thema op waarde schatten hebben bepaalde kernwaarden die blijvend zijn.

Je bent in hoge mate verbonden met jouw normen en waarden. Omdat het een innerlijk gevoelsproces is laat het zich niet eenvoudig beschrijven, we komen dan o.a. terecht bij gevoelswaarde en lichaamstaal. Als cognitief proces filtert dit talent vooral informatie die overeenkomt met waar we waarde aan hechten, wat we willen en waar we in geloven. Daarbij treedt een continue weging op met het situationele belang en dat veelal gekoppeld aan ons persoonlijke waardensysteem voor rust en conflict. Dit talent helpt jou in te schatten of mensen ‘echt’ en betrouwbaar zijn. Vanuit dergelijke fijne nuances in het innerlijk gevoel ga je vervolgens tot actie over.

De kernwaarden kunnen echter van mens tot mens verschillen. Over het algemeen zijn mensen met een sterke overtuiging altruïstisch, spiritueel en vinden verantwoordelijkheidsgevoel en hoogstaande ethische normen belangrijk – bij zichzelf en bij anderen. Jouw kernwaarden beïnvloeden daarmee je gedrag en geven je leven zin, voldoening en richting. Je bouwt hierop een consistent geheel van prioriteiten die je op het rechte pad houdt en voorkomt dat je verwikkeld raakt in de verleidingen en verlokkingen van het leven.

Bij jou is succes meer dan alleen maar geld en prestige. Jouw overtuiging maakt dat vrienden je betrouwbaar en makkelijk te vertrouwen vinden “ze weten waar jij voor staat”. Wegens jouw overtuiging vind je het belangrijk een baan te hebben waarin jouw waarden tot uiting komen; het moet iets te betekenen hebben en zinvol zijn. 

Mogelijke acties

Wees niet bang je waarden uit te dragen. Mensen zullen je hierdoor beter leren kennen en hun relatie met  jou hierop aanpassen.

Manifestatie

Zoek een functie in een organisatie waarin jouw waarden goed tot uiting kunnen komen. Overweeg om bij   een organisatie te werken die een doelstelling heeft die verder reikt dan haar eigen belangen.

Onze tevreden klanten

“Iedereen zou dit zelfinzicht
moeten krijgen"

Elf jaar heb ik gedacht dat ik iemand was die ik niet was. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf. Super interessant en een dikke tien voor de inzichten. Een cadeautje voor jezelf, no matter waar je staat in het leven en welk beroep je uitoefent.
Alexander Keehnen - Ondernemer