fbpx

Organiseren

Mensen die getalenteerd zijn in het thema organiseren blinken uit in planning en voorbereiding.

Ik ben…

Comfortabel met het systematiseren van verschillende onderdelen.

Ik wil…

Efficiënt en effectief werken.

De waarde die ik breng…

Productiviteit verhogen en afstemmen van onderdelen.

Ik speel de rol van...

Coördinator, organisator, multi-denker.

Wat ik nodig heb (geef mij)

Een dynamische omgeving.

Mijn mogelijke valkuil

Moeilijk te volgen doordat de omstandigheden steeds veranderen. 

Wat mij motiveert

Het initiëren en managen van noodzakelijke veranderingen.

Wat mij demotiveert

Weerstand tegen noodzakelijke veranderingen.

Talentenbeschrijving:

Mensen die getalenteerd zijn in het thema organiseren blinken uit in planning en voorbereiding.

Je houdt ervan om alle factoren op zo’n manier te organiseren dat dit de hoogste productiviteit waarborgt. Je helpt in de organisatie om ideeën te realiseren. Het liefst druk je dan zaken uit in ranglijsten, tabellen, grafieken, schetsen, schema’s, enzovoort. Wanneer je wordt geconfronteerd met een complexe situatie, ben je in staat om in deze wirwar van factoren de meest productieve organisatorische oplossing te bedenken. Dit kun je van nature en vindt dit de normaalste zaak. Anderen die deze gave niet hebben, kijken hierop met ontzag naar jou en denken vaak: “Hoe kun je zoveel zaken tegelijk overzien?” of “Hoe kun je zo flexibel blijven en je doordachte plannen wijzigen als de situatie is veranderd?” Voor jou is deze efficiënte flexibiliteit echter gewoon. Of het nu gaat om routineuze of complexe zaken, altijd ben je op zoek naar de perfecte configuratie. Bezig met het bedenken van nieuwe mogelijkheden, efficiënte oplossingen, nieuwe samenwerkingsverbanden etc. Kortom, altijd op zoek naar de beste manier tot organiseren.

Je begrijpt zaken beter als deze geordend zijn, zodra jij er een volgorde of rangorde in kan ontdekken slaat de vonk over. Zo leer je, organiseer je jouw ideeën en zo wil jij ook met de wereld om jouw heen omgaan. Als leidinggevende komt dat neer op het organiseren en monitoren van mensen met als doel hun functioneren zo efficiënt en effectief mogelijk te laten verlopen.

Mogelijke acties

Intuïtief voel je aan hoe verschillende mensen met elkaar kunnen samenwerken. Groepen met de meest uiteenlopende persoonlijkheden en meningen zullen het meeste beroep doen op jouw organisatietalent.

Manifestatie

Neem de organisatie op je voor een groot evenement, congres of bedrijfsfestiviteit.

Onze tevreden klanten

“Iedereen zou dit zelfinzicht
moeten krijgen"

Elf jaar heb ik gedacht dat ik iemand was die ik niet was. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf. Super interessant en een dikke tien voor de inzichten. Een cadeautje voor jezelf, no matter waar je staat in het leven en welk beroep je uitoefent.
Alexander Keehnen - Ondernemer