fbpx

Onpartijdigheid

Mensen die getalenteerd zijn in het thema onpartijdigheid willen dat elk individu hetzelfde behandeld wordt. Zij creëren stabiele routines en regels die voor iedereen gelijk zijn.

Ik ben…

Meer geïnteresseerd in de behoefte van de groep dan in individuele behoeften.

Ik wil…

Variatie reduceren en de uniformiteit vergroten.

De waarde die ik breng…

Regels en procedures die voor iedereen gelijk zijn.

Ik speel de rol van...

Standaarden aanbrengen, systematiseren, scheidsrechter.

Wat ik nodig heb (geef mij)

Operationele gestandaardiseerde procedures.

Mijn mogelijke valkuil

Regels die ten koste gaan van relaties en resultaten.

Wat mij motiveert

Zaken herhalen op exact dezelfde manier.

Wat mij demotiveert

Onnodige gepersonaliseerde aanpassingen.

Talentenbeschrijving:

Mensen die getalenteerd zijn in het thema onpartijdigheid willen dat elk individu hetzelfde behandeld wordt.

Je probeert iedereen gelijk te behandelen door duidelijke regels op te stellen en deze toe te passen. Instinctief vind je dat mensen gelijk behandeld moeten worden, ongeacht hun status. Je houdt van evenwicht, waarbij de één dus niet meer voordeel heeft dan de ander. Dit zou in jouw ogen namelijk kunnen leiden tot egoïsme en individualisme. Je vindt het ontoelaatbaar dat sommige mensen ten onrechte voordeel ondervinden door bijvoorbeeld hun netwerk of achtergrond. Dit wil je bestrijden voor zover het kan. Je gelooft dat mensen het best functioneren in een consequente omgeving, waarbij de regels duidelijk zijn, juist toegepast worden en waar er geen bevoordeling is. Een omgeving dus waar mensen weten waar ze aan toe zijn; een voorspelbare, onbevoordeelde en onpartijdige omgeving. Een omgeving waar mensen kunnen laten zien wat ze waard zijn omdat iedereen dezelfde kansen heeft.   

Mogelijke acties

Zorg ervoor dat je de focus legt op de prestatie. Jouw onpartijdigheid talenten hebben namelijk de neiging te benadrukken ‘hoe’ iemand zijn werk doet en te negeren ‘wat’ iemand voor elkaar heeft gekregen in zijn werk.

Manifestatie

Zoek een functie waarin je als toezichthouder kunt optreden en de regels en standaarden controleert op naleving hiervan. Op deze manier kun je voorkomen dat mensen ten gunste van zichzelf de regels niet   naleven.

Onze tevreden klanten

“Iedereen zou dit zelfinzicht
moeten krijgen"

Elf jaar heb ik gedacht dat ik iemand was die ik niet was. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf. Super interessant en een dikke tien voor de inzichten. Een cadeautje voor jezelf, no matter waar je staat in het leven en welk beroep je uitoefent.
Alexander Keehnen - Ondernemer