fbpx

Leiderschap

Mensen die getalenteerd zijn in het thema leiderschap zijn in staat de leiding op zich te nemen. Zij zijn in staat de controle over een situatie op zich te nemen en beslissingen te nemen.

Ik ben…

Direct en besluitvaardig.

Ik wil…

Tegengas geven zodra er geforceerd wordt.

De waarde die ik breng…

Emotionele helderheid.

Ik speel de rol van...

Leider, vechter, uitdager, overtuiger, intimidator.

Wat ik nodig heb (geef mij)

Uitdagingen en conflicten.

Mijn mogelijke valkuil

Te bazig zijn.

Wat mij motiveert

Controle krijgen over situaties waar nog geen controle over is.

Wat mij demotiveert

Passiviteit en vermijdingsgedrag.

Talentenbeschrijving:

Mensen die getalenteerd zijn in het thema leiderschap zijn in staat de leiding op zich te nemen.

Je hebt er geen moeite mee jouw opvattingen te delen en op te leggen aan anderen. Als je een weloverwogen mening hebt gevormd heb je geen rust totdat je anderen op dezelfde golflengte hebt gekregen. Confrontatie schrikt je hierbij niet af. In jouw beleving zullen mensen moeten weten hoe de zaken ervoor staan. Hoe onaangenaam de feiten of de waarheid ook zijn, je zult deze naar voren brengen indien dat nodig is. Wat jou betreft is een confrontatie de eerste stap naar de oplossing. Je daagt anderen uit om voor hun mening uit te komen, risico’s te nemen en eerlijk te zijn. Misschien intimideer je hen hier zelfs bij. Een aantal mensen zullen dit niet in jou waarderen en je bijvoorbeeld eigenwijs vinden, maar vaak geven ze jou ook graag de leiding. Mensen zullen zich tot je aangetrokken voelen omdat je een standpunt inneemt, een richting inslaat en anderen vraagt om met je mee te gaan. Met jouw leiderschap ben je duidelijk aanwezig.

Mogelijke acties

In moeilijke tijden werkt jouw natuurlijk leiderschap geruststellend voor mensen. Gebruik je   leiderschapstalenten wanneer zich een moeilijke uitdaging voordoet. Hierdoor kun je anderen van hun angsten bevrijden en laten merken dat alles onder controle is. 

Manifestatie

Zoek een functie waarin je anderen kunt overtuigen. Overweeg een commerciële functie als bijvoorbeeld   verkoper. 

Onze tevreden klanten

“Iedereen zou dit zelfinzicht
moeten krijgen"

Elf jaar heb ik gedacht dat ik iemand was die ik niet was. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf. Super interessant en een dikke tien voor de inzichten. Een cadeautje voor jezelf, no matter waar je staat in het leven en welk beroep je uitoefent.
Alexander Keehnen - Ondernemer