fbpx

Intellect

Mensen die getalenteerd zijn in het thema intellect houden van intellectuele en mentale activiteiten.

Ik ben…

Conceptueel, diepzinnig, op mezelf.

Ik wil…

Denken hetzelfde zien als doen.

De waarde die ik breng…

Zaken goed begrijpen en wijsheid.

Ik speel de rol van...

Denker, filosoof, gesprekspartner, schrijver.

Wat ik nodig heb (geef mij)

Tijd voor reflectie en meditatie.

Mijn mogelijke valkuil

Teruggetrokken en geïsoleerd bestaan.

Wat mij motiveert

De theorie, omdat dit de voorloper van de praktijk is.

Wat mij demotiveert

Een ondoordachte benadering.

Talentenbeschrijving:

Mensen die getalenteerd zijn in het thema intellect houden van intellectuele en mentale activiteiten.

Je bent introspectief en houdt van intellectuele discussies. Je denkt graag na en oefent graag je mentale spieren. Het talententhema intellect dicteert echter niet wat je denkt, het geeft alleen aan dat je graag denkt. Hetgeen waar je graag aan denkt kunnen o.a. van je andere talenten afhangen: los je graag problemen op, wil je ideeën ontwikkelen, andermans gevoelens beter begrijpen etc. Je kunt genieten van het alleen zijn. Dan komen ook de beste ideeën in je op. In bepaalde mate ben jezelf ook je beste metgezel. Je stelt bijvoorbeeld vragen aan jezelf en bedenkt daar antwoorden op. Bij praktischer zaken kun je bijvoorbeeld goed nadenken over een gesprek dat je zo dadelijk gaat voeren of kun je de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden overpeinzen. Wat je mentaal ook doet, het is een groot onderdeel van je leven.

Mogelijke acties

Maak tijd vrij om na te denken, je kunt hier energie van krijgen. Gebruik deze gelegenheid bijvoorbeeld voor reflectie of om andere zaken te overpeinzen.

Manifestatie

Overweeg een studie te beginnen of voort te zetten. Bijvoorbeeld filosofie, literatuur of psychologie. Je houdt van onderwerpen die jouw denken stimuleren.

Onze tevreden klanten

“Iedereen zou dit zelfinzicht
moeten krijgen"

Elf jaar heb ik gedacht dat ik iemand was die ik niet was. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf. Super interessant en een dikke tien voor de inzichten. Een cadeautje voor jezelf, no matter waar je staat in het leven en welk beroep je uitoefent.
Alexander Keehnen - Ondernemer