fbpx

Ideeënvorming

Mensen die getalenteerd zijn in het thema ideeënvorming zijn gefascineerd door ideeën. Zij zijn in staat om verbanden te zien in op het eerste gezicht gescheiden fenomenen.

Ik ben…

Constant nieuwe ideeën aan het bedenken. Niet tegen te houden door de risico’s die vernieuwing met zich meebrengt. 

Ik wil…

Buiten de box en gebaande paden denken. 

De waarde die ik breng…

Nieuwe en frisse ideeën. 

Ik speel de rol van...

Uitvinder, innovator, creatieveling, brainstormer.

Wat ik nodig heb (geef mij)

Vrijheid om te ontdekken zonder beperkingen.

Mijn mogelijke valkuil

Onpraktisch.

Wat mij motiveert

Met iets nieuws komen. Uit complexe materie een eenvoudig concept ontdekken.

Wat mij demotiveert

Doen wat we altijd al deden.

Talentenbeschrijving:

Mensen die getalenteerd zijn in het thema ideeënvorming zijn gefascineerd door ideeën.

Ideeën in de zin van een nieuw concept, een nieuw verband of een nieuwe kijk op bepaalde zaken. Het geeft jou energie als je uit complexe materie een eenvoudig concept ontdekt. Jouw brein is constant op zoek naar nieuwe verbanden en ideeënJe jongleert met een veelheid aan verschillende ideeën, gedachten, overtuigingen en betekenissen in je hoofd met de mogelijkheid dat ze allemaal waar zijn. Er blijven veel opties open staan totdat er nieuwe informatie aan de omgeving wordt ontleend, vaak in een andere context. Langs deze weg voltrekt zich een proces dat leidt tot vernieuwende strategieën en concepten. 

Het intrigeert je als je uit fenomenen die in eerste instantie niets met elkaar gemeen hebben, toch een verband ontdekt. En je hebt plezier als je de wereld om ons heen weer vanuit een andere invalshoek kunt laten bezien. Je houdt van ideeën omdat ze diepzinnig, nieuw, verhelderend, tegendraads, bizar etc. kunnen zijn. Kortom, nieuwe ideeën vind je boeiend en je krijgt er energie van.

Mogelijke acties

Breng je ideeën en gedachten pas naar buiten als deze volledig zijn uitgekristalliseert. Doe je dit niet, dan heb je kans dat anderen je ideeën daardoor afkeuren omdat ze er nog weinig mee kunnen.

Manifestatie

Zoek functies waarin je ideeën kunt bedenken en uiten. Functies in marketing, advertising, journalistiek,   design of product ontwikkeling. Ook zou je goed passen bij het onderdeel research & development. 

Onze tevreden klanten

“Iedereen zou dit zelfinzicht
moeten krijgen"

Elf jaar heb ik gedacht dat ik iemand was die ik niet was. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf. Super interessant en een dikke tien voor de inzichten. Een cadeautje voor jezelf, no matter waar je staat in het leven en welk beroep je uitoefent.
Alexander Keehnen - Ondernemer