fbpx

Empathie

Mensen die getalenteerd zijn in het thema empathie kunnen de gevoelens van anderen goed inschatten door zich in andere mensen of situaties te verplaatsen.

Ik ben…

Een gevoelig persoon.

Ik wil…

Wat niet zichtbaar is, zichtbaar maken.

De waarde die ik breng…

Emotionele intelligentie.

Ik speel de rol van...

Voeler, naar anderen luisteren, vertrouwenspersoon.

Wat ik nodig heb (geef mij)

Vrijheid om te lachen, huilen en mijn hart te luchten.

Mijn mogelijke valkuil

Snel aangeslagen zijn en een gebroken hart hebben.

Wat mij motiveert

Het mooie, droevige en gekke van het menselijk bestaan.

Wat mij demotiveert

Dingen die emotionele expressie limiteren of blokkeren.

Talentenbeschrijving:

Mensen die getalenteerd zijn in het thema empathie kunnen de gevoelens van anderen goed inschatten door zich in andere mensen of situaties te verplaatsen.

Zo kun je de emoties van andere mensen goed aanvoelen. Je bent in staat de emoties van anderen te voelen alsof het je eigen gevoelens zijn. Intuïtief kun je de wereld door iemands anders ogen zien en je hierin verplaatsen. Niet dat je het daardoor altijd met anderen eens bent, maar je kunt hierdoor wel begrip voor hen opbrengen. Ook ben je door jouw empathisch vermogen in staat onuitgesproken vragen te horen en voel je de behoeften van anderen goed aan. Je bent in staat de juiste woorden en juiste toon makkelijker te vinden dan anderen. Zo kun je voor anderen goed uitdrukking geven aan hun emotionele leven. Mede hierdoor voelen mensen zich tot jou aangetrokken.

Mogelijke acties

Besef dat niet iedereen het talent bezit om gevoelige situaties op te merken. Maak vrienden en collega’s er bijvoorbeeld van bewust als collega’s of vrienden een moeilijke tijd ervaren. 

Manifestatie

Overweeg voor anderen als vertrouwenspersoon of mentor te fungeren. Door jouw empathisch vermogen en kernwaarde vertrouwen voelen mensen zich comfortabel om hun behoeften bij jou te uiten. 

Onze tevreden klanten

“Iedereen zou dit zelfinzicht
moeten krijgen"

Elf jaar heb ik gedacht dat ik iemand was die ik niet was. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf. Super interessant en een dikke tien voor de inzichten. Een cadeautje voor jezelf, no matter waar je staat in het leven en welk beroep je uitoefent.
Alexander Keehnen - Ondernemer