fbpx

Analyseren

Mensen die getalenteerd zijn in het thema analyseren zoeken naar redenen en oorzaken. Zij hebben de gave om na te denken over alle factoren die de situatie beïnvloeden.

Ik ben…

Analytisch en objectief.

Ik wil…

Eenvoud in de complexiteit vinden.

De waarde die ik breng…

Objectieve analyse.

Ik speel de rol van...

Wetenschapper, analyticus, observeerder.

Wat ik nodig heb (geef mij)

Tijd om na te denken.

Mijn mogelijke valkuil

Over analyse en daardoor niet in actie komen. 

Wat mij motiveert

Informatie en data die mijn analyse onderbouwen.

Wat mij demotiveert

Zaken die niet bewezen kunnen worden.

Talentenbeschrijving:

Mensen die getalenteerd zijn in het thema analyseren zoeken naar redenen en oorzaken over wat er feitelijk gaande is. 

Je hebt de gave om alle factoren te overzien die een situatie kunnen beïnvloeden. Je merkt tegenstrijdigheden gemakkelijk op en met die gave ontleed je situaties en ideeën. Als mensen bepaalde beweringen hebben, wil je graag overtuigd worden, bewijs zien en vraag je steeds door zodat ze zich nader kunnen verklaren. Je stelt graag vragen, om inzicht te krijgen over wat er feitelijk gaande is zodat de kern van de zaak boven water komt. Op deze manier kom je erachter of de ideeën van iemand doordacht zijn en of zijn theorieën kloppen. Je vraagt dus niet door om met jouw analytische instelling vele ideeën of theorieën te laten sneuvelen. Maar echt puur om ideeën of theorieën te toetsen. Dat is waar het jou om te doen is. Je ziet jezelf als objectief en onpartijdig. Anderen zien jou wellicht als een streng logisch denkend persoon. Een aantal zullen naar je toekomen om zijn ideeën met jouw analytische geest te toetsen. Anderen zullen je daarom mijden, bang voor teleurstelling.

Omdat je zaken eerst van alle kanten bekijken en daarna kort en bondig to the point weet te komen, ben je tevens een probleemoplossers bij uitstek. Het probleem analyseren, benoemen en herdefiniëren is jouw ding. Dit proces bewijst tevens jouw kracht als uitgezocht moet worden hoe iets werkt. Zo zoek je naar een efficiënte oplossing die zo weinig mogelijk van het oorspronkelijke doel afwijkt.

Mogelijke acties

Over het algemeen blijf je sceptisch totdat je echt overtuigend bewijs ziet. Jouw sceptische houding staat daarom garant voor betrouwbaarheid. Anderen kunnen jouw sceptische houding echter persoonlijk  opvatten. Maak anderen daarom duidelijk dat jouw sceptische houding puur gaat over de feiten en niet over persoonlijke kwesties.

Manifestatie

Zoek naar een functie waarin je bijvoorbeeld data kunt analyseren, patronen kunt ontdekken en ideeën vorm kunt geven. Overweeg functies als bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoeker, marktonderzoeker, financial accountant of medisch onderzoeker. Of een functie in database management of risico management.

Onze tevreden klanten

“Iedereen zou dit zelfinzicht
moeten krijgen"

Elf jaar heb ik gedacht dat ik iemand was die ik niet was. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf. Super interessant en een dikke tien voor de inzichten. Een cadeautje voor jezelf, no matter waar je staat in het leven en welk beroep je uitoefent.
Alexander Keehnen - Ondernemer