Ervaringen van de talententest

Steeds meer mensen die actief zijn bij bedrijven tot onderwijsinstellingen hebben door middel van de talententest hun Top 5 talenten ontdekt. Zij passen hun sterke punten nu toe in hun werk, studie en/of vrije tijd.

Hieronder staan enkele reacties weergegeven die wij hebben mogen ontvangen. Graag ontvangen wij ook jouw reactie.


Dick Wat een onwijs mooi en inspirerend talentenrapport! Ik heb er veel energie van gekregen en onwijze zin om het in de praktijk te brengen!
Stephanie Ik was nieuwsgierig naar wat mijn Top 5 talenten zouden zijn. Het was gaaf om de beschrijvingen van mijn talenten te lezen. Heel herkenbaar en beschrijft mij volledig. Voorafgaand aan de talententest was ik mij helemaal niet bewust van mijn Top 5 talenten. Een echte eyeopener zo kun je wel stellen. Het talentenrapport heeft mij echt geïnspireerd om mijn talenten meer en bewuster in te zetten.
Sandra In de tijd dat ik niet wist welke kant ik moest opgaan met mijn carrière werd ik gewezen op de Next Talent Talententest. Het rapport heeft mij veel inspiratie en handvatten gegeven om een juiste richting te kiezen. Niet alleen aan de beschrijvingen van mijn talenten heb ik veel gehad, maar voornamelijk ook aan de actiepunten die in het rapport weergegeven staan.
Michiel Vooraf was ik behoorlijk sceptisch over de talententest en het bijbehorende rapport. Er bestaan immers wel meer van zulk soort testen. Maar deze Talententest overtrof al mijn verwachtingen en doen al die andere testen teniet. Heldere uitkomsten. Maar belangrijker misschien nog wel: het geeft goed aan hoe ik mijn talenten daadwerkelijk kan inzetten. Bij nieuwe projecten of het verdelen van taken in mijn werk ben ik nu echt bewust en gericht bezig om te kijken hoe ik werk naar mij toe kan trekken dat bij mijn talenten past. En echt, het werkt als een tierelier!
Guus Het is wel even een flinke zit, maar de voldoening na het maken van de test was groot. Met mijn ipad op schoot is de test ook eigenlijk zo gedaan.
Rianne Ik weet nu niet alleen wat mijn eigen talenten zijn, maar nu ook die van mijn collega's die de test hebben afgenomen. Bij het verdelen van onze taken kijken we nu gerichter naar elkaars talenten om zo het werk beter te verdelen. Iedereen doet nu meer van hetgeen hij of zij leuk vindt. En het werkt inderdaad zeg. Het plezier, de (team) prestaties en daarmee de teamspirit gaan onmiddellijk omhoog.
Mark Ik ben zeer blij verrast met de uitkomsten! Het is echt de moeite om deze test te doen (ik raad dit dan ook iedereen aan) en ben volledig tevreden met de geleverde dienst. Ik heb niet alleen mijn talenten achterhaald, maar het rapport heeft mij ook een bepaalde manier van kijken aangeleerd. Dat je min of meer geboren bent met talenten en dat je deze vervolgens verder kunt ontwikkelen door kennis en vaardigheden er aan vast te plakken (hetgeen je dus wel kunt aanleren).