Carrièrebox

In de carrièrebox vind je alles in één voor je carrière. In de carrièrebox vind je o.a. gidsen over: Vind de baan die bij je past, hoe schrijf je een CV en motivatiebrief en leer je alle ins en outs van het sollicitatiegesprek. Ook vind je in de carrierebox het werkboek “aan de slag met je talenten” en kun je de droombaan scan uitvoeren. Kortom, alles in een voor je carrière!Gids: Vind je droombaan

Deze gids helpt je erachter te komen wat voor werk bij jou past en geeft je tips hoe je informatie kunt vergaren over potentiele werkgevers. Met behulp van de gids analyseer je tevens o.a. je cultuurvoorkeur, persoonlijke waarden, vaardigheden, interesses, persoonlijkheid en persoonlijke voorkeuren.

Gids: Het CV

Het tonen van je CV is voor vrijwel iedere stage/baan een vereiste. Het is daarom van groot belang zorg te dragen voor een goed CV. Hoe beter je CV is (geformuleerd), des te meer mogelijkheden je hebt om jezelf op de arbeidsmarkt te verkopen! In deze gids staan o.a. handige CV-tips, een juiste indeling van het CV en staan er enkele voorbeeld CV’s uitgewerkt.

Gids: De motivatiebrief

Net als je CV is de motivatiebrief jouw visitekaartje. Wederom een goede gelegenheid dus om jezelf te onderscheiden van anderen. Het hoofddoel van de motivatiebrief is om te worden uitgenodigd voor een gesprek. In deze gids vind je o.a. tips voor de opbouw, inhoud en layout van je motivatiebrief en staan er enkele voorbeeld CV’s uitgewerkt.

Gids: Het sollicitatiegesprek

In de gids “Het sollicitatiegesprek” wordt een overzicht gegeven van alle "ins" en "outs" van het gesprek. Welke soorten sollicitatiegesprekken bestaan er, welk (strik)vragen kun je verwachten etc.? Iemand die zich goed op een sollicitatiegesprek heeft voorbereid voelt zich zelfverzekerder en zal dit tijdens het gesprek uitstralen.

Gids: Aan de slag met je talenten

In deze gids ga je je Top 5 Talenten nader onderzoeken. Hoe hangen jouw talenten samen met je interesses, je voorkeuren en eerdere successen. Je leert hoe je jouw talenten kunt gebruiken in je studie, werk en vrije tijd. Je bepaalt je lange termijndoelen en tot slot maak je een actieplan. Wat ga jij doen om je talenten optimaal te ontwikkelen?

Gids: Droombaan scan

Als je er zeker van wilt zijn of je de juiste baan hebt, dan kun je de droombaan scan uitvoeren. Met deze scan kom je erachter of je zaken goed in balans zijn. Uitstekend toe te passen op je huidige baan of een nieuw project.  Een perfecte scan om eens in de zoveel tijd te doorlopen. Het geeft je direct inzicht of je jouw persoonlijke juiste weg nog volgt en wat je eventueel zou kunnen veranderen om je zaken weer goed in balans te krijgen.