fbpx

Strategisch Vermogen

Mensen die getalenteerd zijn in het thema strategisch vermogen kunnen uit een complexe situatie de beste weg voorwaarts vinden. 

Ik ben…

Iemand die alle mogelijkheden wilt overwegen zodat het beste niet over het hoofd wordt gezien.

Ik wil…

De beste route voorwaarts vinden.

De waarde die ik breng…

Verbeeldingskracht en op een creatieve manier anticiperen op de toekomst.

Ik speel de rol van...

Strateeg, denker, evaluator, planner.

Wat ik nodig heb (geef mij)

De vrijheid om tussentijds correcties aan te brengen.

Mijn mogelijke valkuil

Altijd iets anders willen.

Wat mij motiveert

Een weg zien, als anderen denken dat er geen andere weg is.

Wat mij demotiveert

De dingen op een manier doen zoals dat altijd al gedaan is.

Talentenbeschrijving:

Mensen die getalenteerd zijn in het thema strategisch vermogen kunnen uit een complexe situatie de beste weg voorwaarts vinden.

Je beheerst een manier van kijken die je in staat stelt patronen te onderscheiden, waar anderen complexiteit zien. Het is een vaardigheid die moeilijk aan te leren is. Uit de patronen die je hebt onderscheidden probeer je alternatieve scenario’s uit. Je stelt je hierbij vragen als: wat als dit gebeurt en dit en dat? Hierdoor kun je bij vervolgstappen eventuele hindernissen nauwkeurig evalueren en hierbij de juiste wegen selecteren. Zo elimineer je de wegen die nergens naar toe leiden of teveel weerstand oproepen. Op deze manier blijf je door selecteren tot alleen de juiste weg overblijft, jouw strategie. En met deze strategie ga je vervolgens verder. Kortom: je neemt de scenario’s door, selecteert en slaat een nieuwe weg in met jouw strategie.

Mogelijke acties

Jij kunt de gevolgen van zaken beter overzien dan anderen. Doe je voordeel hiermee en breng mogelijke vervolgacties in kaart. 

Manifestatie

Zorg ervoor dat je vanaf het begin betrokken bent bij nieuwe initiatieven of ondernemingen. Jouw strategisch   vermogen kan een kritisch succesfactor worden.

Onze tevreden klanten

“Iedereen zou dit zelfinzicht
moeten krijgen"

Elf jaar heb ik gedacht dat ik iemand was die ik niet was. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf. Super interessant en een dikke tien voor de inzichten. Een cadeautje voor jezelf, no matter waar je staat in het leven en welk beroep je uitoefent.
Alexander Keehnen - Ondernemer