fbpx

Maximizer

Mensen die getalenteerd zijn in het thema maximizer focussen zich op sterke punten om persoonlijk of als groep te excelleren.

Ik ben…

Gecommitteerd aan excellente prestaties.

Ik wil…

Focussen op wat sterk is en om zwaktes heen werken.

De waarde die ik breng…

Een benadering die gericht is op kwaliteit.

Ik speel de rol van...

Leider, uitdager, perfectionist.

Wat ik nodig heb (geef mij)

De waardering voor kwaliteit.

Mijn mogelijke valkuil

Te kieskeurig, nooit tevreden.

Wat mij motiveert

Een maximale opbrengst uit de investeringen.

Wat mij demotiveert

Een obsessie om wat niet goed is te verbeteren.

Talentenbeschrijving:

Mensen die getalenteerd zijn in het thema maximizer focussen zich op sterke punten om persoonlijk of als groep te excelleren.

Zo wil jij van iets goeds, iets uitmuntends te maken. Met middelmatigheid heb je namelijk niet veel, het gaat jou om de uitmuntendheid van iets. Hoewel het ongeveer net zoveel moeite kost om iets van gemiddeld naar net boven gemiddeld te krijgen, ben je hier aanvankelijk niet erg in geïnteresseerd. Je vindt het veel opwindender om iets goeds naar een uitzonderlijk niveau te brengen. Of dat nu bij jezelf is of bij iemand anders. Als je eenmaal iets goeds – een sterkte – hebt ontdekt, zul je deze verder willen perfectioneren en tot het niveau van uitmuntendheid willen brengen. Door jouw natuurlijke neiging tot het selecteren op sterkten kunnen anderen vinden dat je discrimineert. Jij kiest er echter bewust voor om tijd door te brengen met mensen die jouw sterkten waarderen en je wordt aangetrokken door mensen die hun eigen sterkten gevonden en ontwikkeld hebben. Zo wil je ten volle profiteren van de gaven die jij of anderen gekregen hebben. Dat is in jouw ogen productiever en geeft jou meer plezier.

Mogelijke acties

Als jij eenmaal jouw grootste talenten hebt geïdentificeerd, blijf je hier dan op focussen. Blijf aan je sterke punten werken in een selectief aantal werkgebieden.

Manifestatie

Zoek functies waarin je mensen helpt succesvol te zijn. Functies als coaching, begeleider, manager, lesgeven etc. Jouw focus op iemands sterke punten heeft voor iedereen voordelen. Omdat veel mensen het moeilijk vinden te beschrijven waar zij goed in zijn, kun je om te beginnen aangeven waar zij goed in zijn.

Onze tevreden klanten

“Iedereen zou dit zelfinzicht
moeten krijgen"

Elf jaar heb ik gedacht dat ik iemand was die ik niet was. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf. Super interessant en een dikke tien voor de inzichten. Een cadeautje voor jezelf, no matter waar je staat in het leven en welk beroep je uitoefent.
Alexander Keehnen - Ondernemer