fbpx

Individualisering

Mensen die getalenteerd zijn in het thema individualisering worden gefascineerd door de unieke kwaliteiten die iedereen heeft. Zij hebben de gave om te zien hoe verschillende mensen met elkaar kunnen samenwerken.

Ik ben…

Een aanpasser op basis van individuele behoeften.

Ik wil…

De potentie zien in diversiteit in plaats van de problemen.

De waarde die ik breng…

Het begrijpen van mensen en hen de juiste rol geven.

Ik speel de rol van...

Observeerder, maatwerk leveren, zorgen voor acceptatie.

Wat ik nodig heb (geef mij)

Individuele verwachtingen om maatwerk te leveren.

Mijn mogelijke valkuil

De behoefte van de groep opofferen voor individuele behoeften.

Wat mij motiveert

Mensen iets laten doen wat zij het beste kunnen.

Wat mij demotiveert

Een one-size-fits-all benadering.

Talentenbeschrijving:

Mensen die getalenteerd zijn in het thema individualisering worden gefascineerd door de unieke kwaliteiten die iedereen heeft.

Zelf heb je niks met generalisaties of types, omdat zulke veralgemeniseringen volgens jou geen recht doen aan het unieke en bijzondere van elk mens. Je hebt oog voor ieders unieke eigenschappen en ervaringen. Instinctief observeer je de stijl en drijfveren van ieder mens; hoe iemand denkt, relaties opbouwt etc. Hierdoor weet je bij elk individu de juiste knoppen te gebruiken en kun jij je aanpassen aan de unieke behoeften van elk individu. Zo vind je het leuk en ben je goed in staat om bijvoorbeeld een passend verjaardags cadeautje voor iemand te kopen. Omdat je andermans sterke punten snel en goed kunt inschatten, ben je in staat bij iedereen het beste naar boven te halen. Door het talententhema individualisering beschik je bovendien over de gave om verschillende mensen productief samen te laten werken.

Mogelijke acties

Leg anderen uit dat het zeer geschikt en effectief is om elk individu anders te benaderen en te behandelen. Anderen zien wellicht de verschillen tussen individuen niet eens en vinden het misschien zelfs oneerlijk dat je verschillende mensen anders behandeld.

Manifestatie

Zoek een functie waarbij het gewaardeerd wordt als je mensen benaderd als individu. Functies als   counseling, lesgeven, verkoper of in het management zullen goed bij je passen. Ook kun je bijvoorbeeld   artikelen over menselijke aspecten schrijven etc. Jouw talent om mensen als individu te zien is echt een gave.

Onze tevreden klanten

“Iedereen zou dit zelfinzicht
moeten krijgen"

Elf jaar heb ik gedacht dat ik iemand was die ik niet was. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf. Super interessant en een dikke tien voor de inzichten. Een cadeautje voor jezelf, no matter waar je staat in het leven en welk beroep je uitoefent.
Alexander Keehnen - Ondernemer