fbpx

Herinneren

Mensen die getalenteerd zijn in het thema herinneren genieten van het denken over het verleden en kunnen hierdoor voor zichzelf het heden beter begrijpen.

Ik ben…

Dankbaar voor mijn voorgangers en eerdere gebeurtenissen.

Ik wil…

Belangrijke gebeurtenissen onthouden.

De waarde die ik breng…

Onthouden van nauwkeurige en waardevolle herinneringen.

Ik speel de rol van...

Historicus, archeoloog, genealoog.

Wat ik nodig heb (geef mij)

Relevante achtergronden voor discussies en beslissingen.

Mijn mogelijke valkuil

In het verleden blijven hangen.

 

Wat mij motiveert

Retrospectie, terugblikken.

Wat mij demotiveert

Als (de lessen uit) het verleden vergeten wordt.

Talentenbeschrijving:

Mensen die getalenteerd zijn in het thema herinneren genieten van het denken over het verleden en kunnen hierdoor voor zichzelf het heden beter begrijpen.

Je kijkt naar het verleden om de toekomst te kunnen voorspellen. Zo houd je van het lezen van geschiedenisboeken, biografieën en vraag je kennissen uitgebreid naar hun verleden. In jouw ogen is het heden onstabiel. Door jezelf in het verleden te verplaatsen krijgt het heden meer stabiliteit. Zo zijn de bedoelingen of blauwdrukken van het heden vaak bijna niet meer te herkennen. Door het verleden te analyseren zie je de oorspronkelijke bedoelingen en blauwdrukken weer tevoorschijn komen. Dit inzicht geeft jou vertrouwen. Omdat je de onderliggende structuur nu beter aanvoelt kun je betere beslissingen nemen. Je wordt hierdoor bijvoorbeeld een betere collega, omdat je door het verleden beter begrijpt hoe jouw collega’s zich ontwikkeld hebben. En je krijgt hierdoor beter zicht op de toekomst, omdat je ziet dat toekomstige ontwikkelingen hun oorsprong in het verleden hebben. Als je nieuwe mensen ontmoet of in nieuwe situaties terecht komt, heb je vaak wel even de tijd nodig om je aan te passen. Deze tijd zul je jezelf moeten geven, om de blauwdrukken tevoorschijn te laten komen. Als je de blauwdrukken niet gezien hebt, zul je namelijk nooit het beste uit je zelf naar boven kunnen halen.

Mogelijke acties

Onderzoek succesvolle acties van jezelf of collega’s. Deze kennis kan leiden tot betere keuzes in de toekomst. Bovendien kun jij en je collega’s hierdoor beter het totaalplaatje overzien van beslissingen die gemaakt zijn.

Manifestatie

Op het werk kun je de bedrijfscultuur versterken door folklore. Zo kun je symbolen en verhalen verzamelen   die het beste van het verleden weergeeft of een persoon onderscheiden die staat voor de tradities van het bedrijf. 

Onze tevreden klanten

“Iedereen zou dit zelfinzicht
moeten krijgen"

Elf jaar heb ik gedacht dat ik iemand was die ik niet was. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf. Super interessant en een dikke tien voor de inzichten. Een cadeautje voor jezelf, no matter waar je staat in het leven en welk beroep je uitoefent.
Alexander Keehnen - Ondernemer