fbpx

Harmonie

Mensen die getalenteerd zijn in het thema harmonie zoeken  naar overeenstemming; zij houden niet van conflicten, maar proberen een oplossing te bedenken.

Ik ben…

Een verbinder. Kalm en gematigd.

Ik wil…

Voorkomen dat er emotionele energie verspild wordt.

De waarde die ik breng…

Verbinding en een vredige en conflictloze benadering.

Ik speel de rol van...

Mediator, diplomaat, vredestichter.

Wat ik nodig heb (geef mij)

Gemeenschappelijke belangen, overeenstemming.

Mijn mogelijke valkuil

Bang voor conflicten. 

Wat mij motiveert

Verbinding met anderen.

Wat mij demotiveert

De negatieve effecten van wrijving.

Talentenbeschrijving:

Mensen die getalenteerd zijn in het thema harmonie zoeken altijd naar overeenstemming; zij houden niet van conflicten, maar proberen altijd een oplossing te bedenken.

Harmonie is één van de leidende principes in jouw leven. Je hebt een verlangen in je om je met anderen te verbinden en uit dat meestal door warmte uit te stralen en jezelf te openen. Het draait hoofdzakelijk om sociale uitingen zoals vriendelijkheid, beleefdheid, aardig zijn en rekening houden met anderen. Wanneer je dit proces gebruikt reageer je op uitgesproken en onuitgesproken behoeften van anderen. 

Je kunt maar moeilijk geloven dat sommige mensen hun mening aan anderen proberen op te dringen. Je gelooft dat het veel productiever zou zijn als iedereen naar consensus en steun zou streven. In jouw visie wordt namelijk niemand beter van conflicten en wrijvingen en dus probeer je deze te voorkomen en tot een minimum te beperken. Je bent hiervoor zelfs bereid om in het belang van de harmonie je eigen doelstellingen aan te passen (mits de situatie niet botst met jouw fundamentele waarden). Als anderen ruzie maken over bijvoorbeeld een concept of hun favoriete theorie, mijd je het debat en praat je liever over praktische en haalbare zaken waarin iedereen zich kan vinden. 

Mogelijke acties

Oefen de vaardigheid een conflict op te lossen zonder confronterend te zijn geweest. Indien je deze techniek beheerst hoef je geen onopgeloste conflicten meer te mijden. 

Manifestatie

Vermijd functies waarin je dagelijks mensen ergens mee moet confronteren. Verkoopfuncties gebaseerd op ‘cold calls’ of een functie in een zeer competitieve omgeving zullen je frustreren of zelfs kwaad doen maken.

Onze tevreden klanten

“Iedereen zou dit zelfinzicht
moeten krijgen"

Elf jaar heb ik gedacht dat ik iemand was die ik niet was. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf. Super interessant en een dikke tien voor de inzichten. Een cadeautje voor jezelf, no matter waar je staat in het leven en welk beroep je uitoefent.
Alexander Keehnen - Ondernemer