fbpx

Focus

Mensen die getalenteerd zijn in het thema focus stellen prioriteiten voordat ze overgaan tot actie. Ze bepalen een richting, volgen deze en maken desgewenst correcties om op het juiste pad te blijven.

Ik ben…

Iemand met duidelijke focus en richting.

Ik wil…

Doorzetten totdat het doel bereikt is.

De waarde die ik breng…

Helderheid door richting en concentratie.

Ik speel de rol van...

Prioriteiten steller, gids, doelen steller, richting gever en aandacht manager.

Wat ik nodig heb (geef mij)

Een doel waarmee ik mijn prioriteiten kan bepalen.

Mijn mogelijke valkuil

Niet kunnen genieten van het proces naar het doel toe.

 

Wat mij motiveert

Starten met het einddoel in zicht.

Wat mij demotiveert

Teveel van de koers afwijken.

Talentenbeschrijving:

Mensen die getalenteerd zijn in het thema focus stellen prioriteiten voordat ze overgaan tot actie. Ze bepalen een richting, volgen deze en maken desgewenst correcties om op het juiste pad te blijven.

Je hebt behoefte aan een duidelijke bestemming. Zonder een duidelijke bestemming kan jouw leven en werk al snel frustrerend worden. Je stelt duidelijke doelen; elk jaar, elke maand of zelfs elke week. Deze doelen helpen je prioriteiten te bepalen en jezelf te corrigeren om weer op de juiste koers te komen. Instinctief evalueer je of een bepaalde actie je wel of niet dichter bij jouw doel zal brengen. Acties die dat niet doen negeer je. Jouw focus dwingt je hierdoor tot efficiëntie. De keerzijde is echter dat je er slecht tegen kunt als er vertragingen of zelfs koerswijzigingen zijn. Verder maken jouw focus je een waardevol teamlid. Waar anderen afdwalen in andere zaken, houd jij hen op het juiste pad om het afgesproken doel te bereiken. Alles wat niet leidt tot het uiteindelijke doel is niet belangrijk in jouw ogen en is jouw tijd niet waard.

Mogelijke acties

Over het algemeen zullen anderen minder efficiënt denken, handelen en praten als jij. Geef echter wel aandacht aan wat zij te zeggen hebben. Ook zij kunnen namelijk best goede ideeën en inzichten hebben. 

Manifestatie

Zoek een functie waarin je onafhankelijk kunt werken. Met jouw focus talent zul je op koers blijven zonder   dat je externe controle nodig hebt.

Onze tevreden klanten

“Iedereen zou dit zelfinzicht
moeten krijgen"

Elf jaar heb ik gedacht dat ik iemand was die ik niet was. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf. Super interessant en een dikke tien voor de inzichten. Een cadeautje voor jezelf, no matter waar je staat in het leven en welk beroep je uitoefent.
Alexander Keehnen - Ondernemer