fbpx

Communiceren

Mensen die getalenteerd zijn in het thema communiceren kunnen over het algemeen hun gedachten zeer goed onder woorden brengen.

Ik ben…

Verbaal sterk en verbaal expressief.

Ik wil…

Met anderen verbinding maken middels woorden.

De waarde die ik breng…

Ik geef aandacht aan boodschappen die gehoord dienen te worden.

Ik speel de rol van...

Spreker, verhalenverteller, schrijver.

Wat ik nodig heb (geef mij)

Een klankbord, een publiek.

Mijn mogelijke valkuil

Als iemand die graag praat kan ik overkomen als een roddelaar. 

Wat mij motiveert

Verhalen en aan anderen verhalen vertellen.

Wat mij demotiveert

Een ervaring die niet tot de verbeelding spreekt.

Talentenbeschrijving:

Mensen die getalenteerd zijn in het thema communiceren kunnen over het algemeen hun gedachten zeer goed onder woorden brengen.

Je bent een goede spreker en/of presentator. Je houdt ervan om dingen uit te leggen, te beschrijven, in het openbaar te spreken en te schrijven. Je vindt het leuk om bepaalde ideeën en gebeurtenissen spannend en levendig te maken met beelden, mataforen en voorbeelden. Hiermee wil je de aandacht van je publiek krijgen en een perfecte uitdrukking geven van wat je wilt overbrengen. Dat is jouw drijvende kracht! Mensen luisteren graag naar je. De manier waarop je dingen verteld en hoe je het uitbeeldt prikkelt hun belangstelling en inspireert hen om tot daden over te gaan.

Mogelijke acties

Identificeer je publiek en ontdek bij welk publiek jij het beste in jezelf naar boven kunt halen. Onderzoek waarom je met deze individuen of groepen zo goed kunt communiceren. Met deze informatie kun je nieuwe potentiële individuen en/of groepen zoeken met dezelfde kenmerken.

Manifestatie

Je functioneert goed in functies waarin je de aandacht van mensen probeert te krijgen. Denk na over functies als docent, verkoper of marketeer. Of aan werkzaamheden in de media. Jouw communicatie talenten kunnen goed tot uitdrukking komen in deze functies.

Onze tevreden klanten

“Iedereen zou dit zelfinzicht
moeten krijgen"

Elf jaar heb ik gedacht dat ik iemand was die ik niet was. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf. Super interessant en een dikke tien voor de inzichten. Een cadeautje voor jezelf, no matter waar je staat in het leven en welk beroep je uitoefent.
Alexander Keehnen - Ondernemer