fbpx

Bedachtzaam

Mensen die getalenteerd zijn in het thema bedachtzaam maken keuzes op basis van lessen uit het verleden en serieuze overwegingen. Zij anticiperen op obstakels.

Ik ben…

Een waakzame waarnemer van potentiële risico’s.

Ik wil…

Lessen uit het verleden trekken en anticiperen op zaken die fout kunnen gaan.

De waarde die ik breng…

Goede dingen niet zomaar overboord gooien en een grondige en zorgvuldige aanpak.

Ik speel de rol van...

Risico beoordelaar, preventie, bewaker, planner.

Wat ik nodig heb (geef mij)

Tijd om te luisteren en na te denken, voordat ik spreek.

Mijn mogelijke valkuil

Twijfelaar – te laat in actie komen. Niet tot noodzakelijke verandering komen. 

Wat mij motiveert

Voortborduren op lessen uit het verleden en voorzichtigheid bij risico’s.

Wat mij demotiveert

Gehaast tot een oordeel moeten komen waarbij de lessen uit het verleden niet worden meegenomen.

Talentenbeschrijving:

Mensen die getalenteerd zijn in het thema bedachtzaam maken keuzes op basis van lessen uit het verleden en serieuze overwegingen.

Je bent goed in het verzamelen en bewaren van gegevens en informatie. De zo ontstane databank gebruik je om daar lessen uit te trekken. Je gebruikt deze ervaringen en wijsheden als een blauwdruk over het heden en de toekomst. Op die manier worden tot op detailniveau overeenkomsten en verschillen opgemerkt. Dit leidt tot bedachtzame beslissingen en het dicht bij jezelf blijven. 

Je bent voorzichtig, op alles bedacht en gaat zorgvuldig te werk. Je bent een redelijk ernstig iemand die het leven met de nodige reserve benadert. Je bent constant op je hoede en neemt niet graag risico’s. In plaats van dat je risico’s negeert breng je de risico’s juist zorgvuldig in kaart, schat je de effecten hiervan in, probeer je ze in te perken en zet dan pas behoedzaam je stappen. Ook deel je niet zomaar met iedereen persoonlijke informatie en kies je zorgvuldig je vrienden uit. Je bent niet heel erg uitbundig en houdt je vaak op de vlakte. Van mensen die je daardoor niet mogen trek je je echter niets aan. Het gaat jou niet om de populariteit. 

Mogelijke acties

Matig de neiging van anderen om direct tot actie over te gaan. Voordat je definitief een beslissing maakt kun je een overwegingsperiode inlassen. Met jouw zorgvuldigheid kun je foutieve beslissingen voorkomen en de juiste beslissingen faciliteren.

Manifestatie

Van nature ben je goed in staat een oordeel te vellen. Overweeg daarom werk waarin je kunt consulteren en   advies kunt geven. Functies in de juridische dienstverlening of als controleur op het nakomen van reglementen en het maken of controleren van zakelijke overeenkomsten zullen wellicht bij je passen.

Onze tevreden klanten

“Iedereen zou dit zelfinzicht
moeten krijgen"

Elf jaar heb ik gedacht dat ik iemand was die ik niet was. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf. Super interessant en een dikke tien voor de inzichten. Een cadeautje voor jezelf, no matter waar je staat in het leven en welk beroep je uitoefent.
Alexander Keehnen - Ondernemer